Нели Крус иска да премахне таксите за роуминг в Европа от догодина

Нели Крус иска да премахне таксите за роуминг в Европа от догодина
A A+ A++ A

През последните години таксите за мобилен роуминг при пътуване в ЕС намаляха драстично, но това не е достатъчно за еврокомисар Нели Крус, която иска те да изчезнат напълно. Това е залегнало в ново предложение, което Крус ще представи днес в Европейския парламент, заедно с мерки за гарантиране на мрежовата неутралност, което се прави за първи път. С пакета, който, ако бъде приет, трябва да влезе в сила от следващата година, се цели създаването на единен телекомуникационен пазар в съюза.

Сред доводите, които Крус ще изложи пред ЕП, се посочва, че с премахването на роуминга ще се подкрепи значително дигиталната икономика в Европа, а това на свой ред ще заздрави политическите връзки. Според нея цифровите дивиденти ще доведат и до социални ползи. Тя е наясно и че не всички ще подкрепят предложението, но се надява да успее да постигне баланс и пакетът да бъде подписан и представен до Великден следващата година.

Според Крус предложенията вече имат подкрепа на най-високо ниво. Със създаването на единен телекомуникационен пазар ЕС ще стимулира компаниите да инвестират в европейската мобилна инфраструктура и това вече се подкрепя от много правителства на страните членки.

http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-13-484_en.htm

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници