Ураганът „Барбара” удари Мексико, най-малко двама убити

Ураганът „Барбара” удари Мексико, най-малко двама убити
A A+ A++ A

Ураганът „Барбара“ достигна сушата в южната част на тихоокеанското крайбрежие на Мексико и отне живота на най-малко двама души, включително 61-годишен американски сърфист, преди да отслабне до тропическа депресия в четвъртък, предаде АФП.  Дванадесет мексикански рибари, които са излезли в морето в понеделник вечерта, преди да научат за приближаващата буря, все още са в неизвестност.

Стихията, която носи със себе си ветрове с максимална скорост от 120 км в час, е достигнала брега в щата Чиапас - селски регион с археологически обекти, разположени близо до съседния щат Оаксака, съобщи Американският нацонален център за предупреждение при урагани.

61-годишен американски гражданин е бил повлечен от вълните и е загинал, след като е игнорирал забраната за достъп до плажа в град Салина Крус в Оаксака, съобщи директорът на службата за гражданска защита Мануел Маза. Втората жертва е 27-годишен мъж, който е бил пометен от излязла от бреговете си река в град Пинотепа Насионал, в щата Оаксака, съобщи кметът на града.

В щата Гереро поройните дъждове са причинили наводнения на някои улици в курортния град Акапулко, като на места нивото на водата достига 52 см. Водата е отнесла най-малко три автомобила.

В Оаксака властите призоваха жителите да останат по домовете си, докато пристанищата в Салина Крус, Хуатулко, Пуерто Анхел и Пуерто Ескондидо бяха затворени. Около 200 семейства са настанени във временни убежища.

„Барбара“ се засили до ураган от първа категория – най-ниската от петстепенната скала Сафир-Симпсън, преди да достигне сушата на 35 км западно от Тонала, в щата Чапиас, посочва Американският център за предупреждение при урагани.

(По агенция „Фокус“)

#ураган #Барбара #Мексико #жертви #щети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници