Motorola потвърди: смартфонът Moto X идва през лятото

Motorola потвърди: смартфонът Moto X идва през лятото
A A+ A++ A

За Motorola X вече е ставало дума на страниците ни, но от самата компания досега пазеха мълчание за следващия телефон, който ще представят на пазара. По време на конференцията AllThingsD D11 обаче шефът на Motorola Денис Удсайд потвърди, че следващият телефон в портфолиото й ще е Moto X и ще бъде произведен в завод във Форт Уърт, Тексас, където преди са се правили телефони на Nokia, и в изработването му ще са заети към 2000 души.

По-късно компанията пусна и официално съобщение, в което посочва, че това ще е първият смартфон, който ще се прави в Щатите. Очакваме да видим Moto X към края на лятото, а компанията посочва, че близостта на дизайнери, инженери, производствени мощности и доставчици на компоненти има значителни бизнес плюсове. Това е позволило бърза промяна на дизайна, постигане на стегната верига за доставка на компоненти и по-адекватна реакция на потребителските нагласи.

Motorola посочва, че все още работи в глобален мащаб и това няма да се промени. Световен производствен партньор на компанията остава Flextronics, която ще прави телефони за компанията в Китай и Бразилия. В момента Flextronics набира персонал за завода във Форт Уърт.

Според Удсайд телефонът ще се разпространява широко и ще е достъпен през много оператори, което е добра новина в сравнение с досегашната практика на компанията. Сред детайлите за модела бяха споменати OLED дисплей, два процесора за по-ефективно използване на батерията и различни сензори, които ще му позволяват да реагира на намеренията на потребителя.

http://www.engadget.com/2013/05/29/motorola-chief-mentions-moto-x/
http://mediacenter.motorola.com/News-Bytes/Moto-X-The-First-Smartphone-Assembled-in-the-USA-3c2e.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници