Новият здравен министър обеща големи реформи

Новият здравен министър обеща големи реформи
Д-р Таня Андреева. Снимка: hospital.bg
A A+ A++ A

Новият здравен министър д-р Таня Андреева прие поста от служебния министър на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, предаде агенция „Фокус“. Д-р Таня Андреева заяви, че няма да бърза да посочва приоритетите в работата си. В началото на следващата седмица ще има пресконференция, на която тя ще обяви екипа си.

Все пак тя посочи, че ще се заеме първо с регулацията на цените на лекарствата, както и с проблемите в Спешната помощ. Ще работя с пациентските и съсловните организации, каза д-р Андреева. Българският лекарски съюз ще бъде основен партньор, добави тя. В системата на здравеопазването тя обеща големи реформи.

Служебният министър на здравеопазването проф. д-р Николай Петров поднесе на новия министър д-р Таня Андреева букет в знак на уважение, надежда и с пожелание на добър час. „Имаме много проблеми за решаване. Надявам се в най-кратки срокове - по част от тях да се види резултатът, защото всички го очакват. Ще разчитам на всички вас, защото съм сигурна, че няма да ми е лесно. С цялото си сърце и познанията, които имам, ще се опитвам, на бързи обороти, да решавам част от проблемите, защото наистина няма време“, посочи министър Андреева.

По думите й има много спешни неща за разрешаване в здравеопазването. „Още от утре ще започна да търся решенията, като видя кое на какво ниво е стигнало, защото не е тайна, че през последните години много от нещата бяха забулени в една странна мистерия. Дайте ми малко време“, каза още здравният министър. В екипа й няма да има други акушер-гинеколози. Екипът ще бъде представен следващата седмица.

„Имаме подробно разработена програма. Ще работим със съсловните и пациентските организации. Замислили сме тази система да бъде администрирана“, посочи министър Андреева. По думите й общественият съвет към министъра на здравеопазването най-вероятно ще претърпи известни промени.

„Ще изпълнявам законите, които приема Народното събрание. Вероятно ще се върви към либерализиране на режима, но при много строги условия и контрол върху тях“, обясни д-р Андреева относно дебата за тютюнопушенето на обществени места. Проф. д-р Петров обясни, че много се радва, че приключва мандатът му. Той посочи, че ще се върне на работа, но вероятно ще си пусне отпуска.

#Таня Андреева #министър #здравеопазване #правителство #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници