Sony Xperia S е стилен и функционален

Sony Xperia S е стилен и функционален
A A+ A++ A

Премиерата на Sony Xperia ion вече се състоя, но японската компания ни е подготвила и друга изненада, която ще бъде официално представена по-късно днес. Става дума за модела Sony Xperia S, който, по всичко личи, е вариант на Xperia ion за пазарите извън Щатите, макар и с някои хардуерни промени. Онлайн вече се появиха подробности за характеристиките на устройството и бързаме да ги споделим с вас. Оказва се, че Xperia S е част от новата серия Xperia NXT, в която са включени продуктите от следващо поколение на компанията. Основно място в нея ще заеме дизайнът, който изглежда носи името Identity Iconic. Част от него е прозрачната лента в долната част на корпуса, която чрез светлина известява за настъпването на различни събития. Според компанията това решение подчертава дисплея, но освен това в долната част на корпуса е поместена и антената.

По отношение на техническите характеристики ни очакват двуядрен процесор Qualcomm MSM8260 с работна честота 1,5GHz, 32GB вградена памет, 4.3" Reality display с Bravia Engine и резолюция 720 x 1280 пиксела, което подсказва, че екранът предлага впечатляващата пикселна гъстота от 342PPI. Камерата е снабдена с 12MP Exmor R сензор с f/2.4 бленда и възможност за запис на 1080p видео. За любителите на видеоразговорите има 1.3MP предна камера, която може да записва 720p видео. Подобно на Xperia ion, Xperia S ще е готов за снимане само 1,5 секунди след натискане на бутона на камерата.

Сред другите характеристики на устройството откриваме батерия с капацитет 1750mAh, HDMI изход и NFC възможности, които ще са от полза за връзка с новите аксесоари на Sony Xperia SmartTags NFC. Подобно на Xperia ion и Xperia S ще е сертифициран PlayStation телефон, което означава, че с него ще могат да се играят и PlayStation игри. Смартфонът тежи 144 грама и е с размери 128 x 64 x 10.6 мм, а продажбите му ще започнат в края на второто тримесечие. Първоначално ще работи с Android Gingerbread 2.3, но после ще получи ъпдейт до Android 4.0.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници