Задигнаха над един километър релси от жп линия в София

Задигнаха над един километър релси от жп линия в София
A A+ A++ A

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) констатира кражба на над един километър релси през трите почивни дни. Това съобщиха от компанията. Компанията отново е ощетена, след като вандали откраднаха 900 метра от действащата железопътна линия на Биримирци, 240 метра релси и 2 стрелки на гара Илиенци. Стойността на откраднатите елементи от железопътната линия са около 50 000 лв. без включени разходи по доставяне на материали и труд.

Движението в отсечката Подуяне - Разпределителна – Биримирци е прекъснато и предстои възстановяване на железния път. Това налага отклоняване на влаковото движение по обходен маршрут – през Централна гара София, което от своя страна води до пренатоварване на трафика и понижаване нивото на безопасност.

Тревожен факт е продължаващата тенденция за кражби в тъмната част на деня. Ескалират посегателствата върху железопътната инфраструктура и в района на Подуяне - Разпределителна – Източен район, поради което е преустановено и движението Подуене - Разпределителна – Искър. Ръководството на НКЖИ води дългосрочна политика за намаляване кражбите и посегателствата по железните пътища на България. А безопасността на пътниците е приоритетна задача за компанията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници