Пенев: Треньорите трябва да налагат млади играчи

Пенев: Треньорите трябва да налагат млади играчи
Димитър Пенев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Моето мнение за визията на ЦСКА е да се намалят чужденците. Това е първата стъпка. След това, трябва да се пуснат в игра кадри от школата. Аз желая успех на Радуканов, но дали той ще остане на поста, това решава ръководството", заяви Димитър Пенев пред БГНЕС.

"Радуканов, както и Митов от Левски, са треньори и искат да останат, но всичко зависи от собствениците. Зависи от отношението на феновете. Състезателите са задължени да играят и то да играят добре, защото носят екипите на водещите отбори. Заплатите им хич не са малки, но въпросът е доколко обичат своите клубове? Пак ви казвам, моето мнение е, че трябва отборите да има поне 50% собствени кадри в състава си, момчета, които да обичат и да милеят за тима си. Така беше в миналото. Ние няма как да върнем това минало, но сега виждаме, че много малък брой треньори във водещите ни отбори гласуват доверие на млади футболисти. Треньорите в ЦСКА не желаят да ме слушат, когато ги говоря тези неща. Да си работят", продължи треньори номер едно на България за миналия век.

Относно мача между ЦСКА – Локомотив София в последния кръг на сезона, Пенев коментира: "Не смятам, че този мач е бил порнография. Не видях съблечени, за да е бил порнография. За мен това беше един обикновен мач от нашето първенство. Решението да играе с юноши в даден мач е на треньора, помните Перник направиха така миналата година. Милен го е съгласувал с ръководството, но решението си е негово, той може да играе, с който си иска". Попитан кое е по-добре, чужденец или българин да поеме ЦСКА, Пенев отговори: "Тримата, които ги гласят за треньор на отбора и аз да ги командвам".

"Гледах мача Левски – Славия. Още от самото начало се видя, че Левски не може да устои на това, което беше направил за два кръга. Левски такъв голям шанс имаше да стане шампион, но не успя. Бяха слаби. Не искам да им правя анализ, защото уважавам отбора, но това, което видях, особено през второто полувреме, не беше добро за тях", завърши Пената.

#Димитър Пенев #ЦСКА #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници