Засега LG няма да прави нов Nexus

Засега LG няма да прави нов Nexus
A A+ A++ A

Вицепрезидентът на LG за Европа Вон Ким заяви за холандския сайт Allaboutphones.nl, че компанията няма намерение да пуска наследник на Nexus 4, въпреки че устройството е успешно от имиджова гледна точка. Според Вон за LG няма никаква добавена стойност и идеята за пускане на версия на сегашния топмодел с чист Android заради липсата на техните собствени софтуерни надстройки. Все пак при възможност компанията отново би работила с Google по бъдещи продукти.

Според Вон Ким LG ще "инвестира в таблети" и съвсем скоро ще пусне нови устройства от този тип. Според него пазарът на таблети е доста сегментиран, но въпреки това остава цел на компанията. В последно време LG нямат таблет с Android, а се задоволиха единствено с пускането на хибридни устройства с Windows 8 на корейския пазар.

Друг интересен детайл от интервюто на Вон Ким е, че LG възнамерява да намали зависимостта си от други компании. Според него "сегашният дуопол на Google и Apple не е никак здравословен за пазара" и трябва да бъде разчупен. Това пък от своя страна може да значи, че корейците планират да поддържат някоя от новите операционни системи като Firefox OS, Tizen или Ubuntu. Все пак компанията не възнамерява да прави собствена ОС.

http://www.theverge.com/2013/5/28/4371952/lg-europe-vp-no-nexus-5-android-tablet-announcement-non-android-smartphone

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници