ПП „Зелените“: Кабинетът „Орешарски“ е предизвестен провал

ПП „Зелените“: Кабинетът „Орешарски“ е предизвестен провал
A A+ A++ A

С обявяването на състава на проектокабинета се сринаха илюзорните обещания на БСП и останалите партии на статуквото, че ще търсят подобрение в прогнилата обществена и политическа среда в България. Това се казва в декларация на ПП „Зелените“, разпратена до медиите.

В предложението на Пламен Орешарски фигурират имена на хора, отявлено свързани с олигархията и съответно взели дейно участие в поддържането на клептокрацията в страната. Съставът на предложеното правителство излъчва отблъскващ сигнал за продължаване на хищническо разграбване на обществените ресурси, включително природата на България, в полза на лични и корпоративни интереси.

Имената говорят сами:

Петър Стоянович – деен подръжник на доказано противозаконните претенции на „Юлен“ АД в ущърб на Национален парк „Пирин“.

Даниел Папазов – управител на варненското пристанище, за което е публична тайна, че е под контрола на групировката ТИМ.

Отстраняването на кандидата за министър на инвестиционното планиране Калин Тихолов – едно от лицата на озъбената общинска строителна корупция по Черноморието, демонстрира неспособността на новото парламентарно мнозинство да предложи дори минимален набор от некомпрометирани лица в управлението. Предложеният на негово място Иван Данов също е обвързан с холдинги от фирми със съмнителна репутация с разнообразна дейност  – от строителство до медии.  
Други кандидат-министри, включително кандидат-премиерът, са с установени връзки с олигархията.

Предложеното като „експертно“ правителство на Пламен Орешарски не успява да защити никакви претенции за компетентност.

Нямаме доверие в този кабинет и призоваваме Народното събрание да отхвърли предложеното правителство в този му състав.

Скрити  зад стените на Парламента, партиите на статуквото за пореден път доказват, че са неспособни да променят траекторията на обществено развитие към защита на обществения интерес, гражданските права, природата, европейските демократични и правни ценности в България.

Ето защо призоваваме  всички граждани да изразим своето отношение с участието си в гражданския протест тази вечер и утре от 9:00 часа до Народнато събрание откъм Софийския университет, завършва декларацията на ПП „Зелените“.

#Зелените #декларация #правителство #протест #провал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници