Деяна Костадинова: 41 млн. отидоха за най-уязвимите

Деяна Костадинова: 41 млн. отидоха за най-уязвимите
Деяна Костадинова отчете дейността на ведомството си в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Поех пет ангажимента. Първият беше да използваме резервите в бюджета за подпомагане на най-уязвимите. Повече от 41 милиона лева бяха пренасочени за най-уязвимите“. Това каза вицепремиерът и социален министър в служебния кабинет Деяна Костадинова. Това стана на отчет на дейността на пресконференция в Министерски съвет в сряда.

„В края на април финансова помощ от 50 лева са получили семейства на над 25 хиляди деца. В края на май на 28 183 майки с деца между една и две години е отпусната еднократна помощ. „Тази цифра не е окончателна и ще стигне около 30 000-31 000 майки“, заяви още Костадинова.

„Останалата част от средствата била насочена към обществените трапезарии. 9734 души са се възползвали от тази услуга досега. 80 обществени трапезарии са заявили желание за обслужване на още 2000 души. Постъпили са 19 проектопредложения за разкриване на нови трапезарии“, допълни тя, цитирана от „Стандарт“.

По думите на министър Костадинова основна част от финансовия ресурс е била насочена към насърчаване на заетостта.

С промяна в енергийната помощ се е дала възможност пенсионерите, които са имали достъп до помощи през този отоплителен сезон, да имат право на това и през следващия.

#Деяна Костадинова #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници