Станишев: Няма силов вицепремиер

Станишев: Няма силов вицепремиер
Станишев изрази радостта си, че бързо се състави правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В сравнение с предишния мандат - няма силов вицепремиер. За съжаление МВР в последните години беше силно партизирано. МВР трябва да бъде стожер на държавността, да бъде защитник на интересите на българските граждани, а не - в услугата на една или друга партия.“

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев във вторник, след като Росен Плевнелиев подписа указ, с който предлага на Народното събрание да гласува кабинета на Пламен Орешарски.

„Много се радвам, че в кратки срокове кандидатът за министър-председател успя да представи първо една сериозна програма за действие“, каза още Станишев.

По думите му има нужда от кабинет с ясни програмни приоритети, които да изведат България от това състояние, да дадат перспектива на хората и бизнеса. Тя има три основни стълба, първо – възстановяване на демократичната държавност, второ - икономическо развитие, трето - социална справедливост и солидарност.

„Има силно желание от г-н Орешарски за много ясни професионални критерии, особено в министерствата, които работят с европейските фондове. Днес разбирам, че служебният кабинет е излязъл с тревожен доклад за възможността да бъдат изгубени почти един милиард от средствата, които се полагат за България“, добави Станишев.

„Наред със спешните мерки в енергетиката, кабинетът трябва да се захване с бързо договаряне, и то публично, в диалог с Народното събрание, президентската институция със споразумението с ЕС“, категоричен бе той.

#Сергей Станишев #Пламен Орешарски #ЕС #България #БСП #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници