ВМРО иска пълна ревизия на управлението от 1989 г. досега

ВМРО иска пълна ревизия на управлението от 1989 г. досега
A A+ A++ A

Необходима е пълна ревизия на управлението и сделките с публична собственост от началото на демократичните промени досега – включително сделките в енергетиката от времето на правителството на Иван Костов, заменките по време на Тройната коалиция, прахосническата политика на кабинета „Борисов“. Това каза зам.-председателят на партия ВМРО Ангел Джамбазки на среща в парламента с номинирания от Коалиция за България за премиер Пламен Орешарски, предаде агенция „Фокус“.

„Трябва да се развалят концесионните договори с ЕРП-ата и „Софийска вода“, заяви Джамбазки и поясни, че това не е искане за национализация. „Трябва да се спре контрабандата на земеделски стоки, защото това удря дребния и среден производител“, посочи Джамбазки.

Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, заяви, че българските държавни стандарти трябва да бъдат възстановени във всички сектори. „Трябва да се стимулират тези хора, които създават продукт в България, които ще създадат семейство. Въпросът с демографската криза касае голям брой хора, които са образовани и които работят в България. Тези хора могат да решат проблемите на страната“, заяви Ангелов.

„Целите на България не са в Афганистан, Сирия, Либия, Грузия. Нашият национален интерес е българската външна политика да акцентира върху съседните ни държави. Така ще можем да помогнем на нашите сънародници в тези държави“, посочи Ангелов. Според него трябва да се дадат по-големи правомощия и по-голям бюджет на Агенцията за българите в чужбина.

Бихме се радвали, ако правителството оттегли безусловната подкрепа за членство на Македония и Сърбия в ЕС, каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Ангел Джамбазки настоя да се има предвид и подписката с искане за свикване на референдум относно членството на Турция в ЕС.

#ВМРО #ревизия #сделки #енергетика #Пламен Орешарски #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници