Програмата "Орешарски": Отпадат 100 лицензионни режима

Програмата "Орешарски": Отпадат 100 лицензионни режима
Смятам да предложа назначаването на министър на администрацията и добрата бизнес среда, информира предприемачите Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намаляване на лицензионните режими с над 100 само за година, бързо връщане на ДДС и заплащане на лихва от държавата при забавяне, по-ниски административни такси, предлага номинираният от БСП за премиер Пламен Орешарски в неговата програма, предаде БГНЕС.

В писмо на четири страници той се е обърнал към всички работодателски организации, съобщава пред вестник "Преса" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

"Смятам да предложа назначаването на министър на администрацията и добрата бизнес среда", информира предприемачите Орешарски.

Този министър ще се занимава "както с оптимизиране на администрацията, така и с облекчаването на регулаторните режими и с намаляването на таксите".

Модерна, реформаторска и прозрачна политика обещава на бизнеса кандидат-премиерът на БСП. Той уверява работодателите, че Валутният борд ще остане като гаранция за стабилността и предвидимостта на българската икономика.

"Ще запазим въведените през периода 2005-2009 г. данъчни ставки за бизнеса -10% корпоративен данък, 5%данък върху дивидент, 0% налог върху капиталовите печалби и върху печалбата за дружествата със специална инвестиционна цел", съобщава Орешарски.

Той поема и ангажимент за намаляване на социалните осигуровки в контекста на пенсионната реформа. Орешарски обещава незабавно да бъдат анализирани и да отпаднат всички лицензионни режими, които спъват развитието на бизнеса. Според него само за година биха могли да се зачеркнат над 100 такива ограничения. Предстои и проучване на административните такси и намаляването им, както препоръчва Европейската комисия - наполовина.

#Пламен Орешарски #БСП #Асоциацията на индустриалния капитал в България #Васил Велев #Европейската комисия #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници