Кой ще влезе в кабинета "Орешарски"

Кой ще влезе в кабинета "Орешарски"
В 9 часа по покана на Пламен Орешарски на работни срещи в Народното събрание са поканени експерти от "Атака", "България на гражданите", ВМРО и "Глас народен". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник ще бъдат обявени министрите от правителството на номинирания от Коалиция за България за министър-председател Пламен Орешарски, след като консултациите между БСП и ДПС продължиха и през почивните дни.

В 9 часа по покана на Пламен Орешарски на работни срещи в Народното събрание са поканени експерти от "Атака", "България на гражданите", ВМРО и "Глас народен".

Те ще обсъдят аспекти от програмните приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 г.

Пламен Орешарски заяви в неделя, че е готов на 90% с кабинета, а в понеделник ще стане ясен и съставът на новото правителство. Финансистът обаче категорично отказа да обяви имената на министрите преди консултациите с извънпарламентарните партии.

Възможно е гласуването да бъде още във вторник на извънредно заседание на парламента, за чието свикване председателят му Михаил Миков заяви също в неделя, че има готовност.

Единственото сигурно име до момента е на директора на АГ "Шейново" Таня Андреева, която ще поеме здравеопазването. Тя заяви, че е поканена в новото парвителство в ефира на Би Ти Ви в неделя.

Все още няма никаква имформация от централата на ДПС как ще участва в новата власт.

От Коалиция за България заявиха, че първите мерки, които ще вземат, ще са в социалната сфера. Предвижда се парите за майчинство да се вдигнат от 240 на 310 лева още през юни, а парите за първолаците да станат 300 лева.

Енергийното подпомагане ще е в социален пакет от първи октомври. Този пакет включва отпадане на някои компоненти от цената на тока и увеличаване на броя на хората, които ще получат помощи за отопление.

#Коалиция за България #Пламен Орешарски #БСП #ДПС #"Атака" #"България на гражданите" #ВМРО #"Глас народен" #Таня Андреева #Кабинет #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници