Samsung потвърди, че пуска телефони с Tizen до края на годината

A A+ A++ A

В последно време Linux базираната мобилна операционна система Tizen сякаш беше минала на заден план и около нея нямаше много новини. На завършилата преди дни конференция на разработчиците за Tizen в Сан Франциско стана ясно, че затишието е било само привидно и още тази година със сигурност ще се появят и първите устройства с новата операционна система. Вицепрезидентът на Samsung Йонг-Деок Чой заяви пред участниците, че "базирани на Tizen продукти се очакват съвсем скоро".

Представителите на мобилните оператори бяха още по-конкретни в изявленията си. Маркетинговият директор на японския гигант NTT DoCoMO Рой Сигимура обяви, че премиерата на Tizen в мрежата на компанията със сигурност ще е през втората половина на тази година. Техническият директор на Orange Фредерик Дюфал пък говори за срокове до края на лятото.

На конференцията бе представена и версия 2.1 на операционната система, която според разработчици вече е напълно готова за пазарна премиера, а според Марк Шкарпнес от Intel в момента се водят интензивни разговори с всички водещи разработчици за осигуряването на версии за Tizen на най-популярните приложения още за старта на продажбите. За целта на 3 юни стартира и конкурса Tizen App Challenge, който ще осигури общо 4 милиона долара награден фонд за авторите на най-интересните софтуерни разработки.

http://www.theregister.co.uk/2013/05/24/tizen_developer_conference_roundup/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници