Зам.-министърът на здравеопазването: Строги наказания за биячите на екип на Спешна помощ

Зам.-министърът на здравеопазването: Строги наказания за биячите на екип на Спешна помощ
Д-р Ненков призна, че и на него му се е случвало да се сблъска с разярени близки на пострадали, „такава бруталност и жестокост не е имало”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На нападнатите в столичния кв. Овча купел лекари не им е лесно да говорят по този въпрос, заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

"Това са хора, които цял живот са ходили на най-тежките ситуации и живеят в постоянен стрес", коментира Ненков пред Би Ти Ви.

Ненков настоя за строги наказания за биячите, но предрече, че вероятно ще се окаже, „че сестрата сама се е влачила по земята”, а друг от медиците „е наранил врата си на кабел”.

Д-р Ненков призна, че и на него му се е случвало да се сблъска с разярени близки на пострадали, „такава бруталност и жестокост не е имало”.

„Наскоро имах инцидент с пациентка, която загуби живота си в операционната. Близките бяха на ръба, защото аз им съобщих новината”, каза зам.-министърът.

Лекарски екип на Спешна помощ стана обект на жесток побой през нощта срещу събота в София.  Пострадали са шофьорът на линейката, лекарят и медицинската сестра. Екипът е извикан час след полунощ от група младежи в нетрезво състояние, които се събрали на домашен купон за абитуриентски бал.

Според първоначалния сигнал ставало дума за диабетно болна жена, изпаднала в кома, но после уточили, че 15-годишно момиче е прекалило с алкохола. В кръвта на момичето е имало 4,3 промила алкохол. 

Линейката пристига точно за шест минути и е посрещната от 20 души, които се нахвърлили върху екипа.

#Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници