Момичето, заради което пребиха екип на Спешна помощ, било с 4,3 промила алкохол

Момичето, заради което пребиха екип на Спешна помощ, било с 4,3 промила алкохол
Столичната Спешна помощ е пред стачка, заради поредния побой над медици.
A A+ A++ A

15-годишното момиче, заради което пребиха екип на Спешна помощ в нощта срещу събота, е било пияно с 4,3 промила алкохол в кръвта, съобщиха от здравното министерство пред бТВ.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков представи подробно инцидента в кв. "Овча купел" на извънреден брифинг в събота.

По думите му линейката е поставила рекорд като на петата минута е пристигнала на адреса по сигнал за препило момиче. По първоначална информация, за да се стигне до конфликта, присъстващите твърдели, че линейката се е забавила. Според зам.-министъра след сигнала е получено второ обаждане на тел. 112, че девойката е с диабет.

Момичето преди време е било с диабет, следена е неговата кръвна захар, но после следенето е било прекратено. Тази стара диагноза за диабет на тийнейджърката е използвана, за да дойде по-бързо Спешната помощ, посочи зам.-министърът на здравеопазването.

Когато е пристигнала линейката, екипът на Спешна помощ бил пребит, преди да стигне до момичето, което е било с 4.3 промила алкохол, установен в болничното заведение. Хората, нападнали спешния медицински екип, са с криминални регистрации, обясни д-р Ненков.

Той допълни, че момичето е в добро състояние, контактно е и чака визита от родителите си.

Столичната Спешна помощ е пред стачка, заради поредния побой, нанесен над лекарите.

#Спешна помощ #Мирослав Ненков #Овча купел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници