Оправдаха малайзийски лидер, обвинен в хомосексуализъм

Оправдаха малайзийски лидер, обвинен в хомосексуализъм
Оправдателната присъда беше посрещната с ликуване от няколко хиляди привърженици на Ануар Ибрахим, които се събраха край сградата на съда. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Малайзийски съд оправда опозиционния лидер Ануар Ибрахим, който беше обвинен в сексуални отношения със собствения си асистент от мъжки пол.

Ако беше признат за виновен, Ануар можеше да получи присъда от 20 години затвор. По време на процеса той твърдеше, че делото е политически мотивирано.

Съдията заяви, че доказателствата, предоставени от обвинението, не заслужават доверие, предаде БГНЕС.

Оправдателната присъда беше посрещната с ликуване от няколко хиляди привърженици на Ануар, които се събраха край сградата на съда.

Опозиционният политик беше изпратен в затвора за развращаване на мъже през 2000 г., след като беше уволнен от поста вицепремиер. Присъдата по-късно беше отменена.

Новите обвинения се появиха на бял свят няколко месеца след изборите през 2008 г., когато опозицията, оглавявана от Ануар, спечели победа.

Макар хомосексуализмът да е забранен в мюсюлманска Малайзия, единици се подвеждат под съдебна отговорност за подобен тип отношения.

#Малайзия #съд #хомосексуализъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници