Британският посланик: Любимата ми книга е "Дядо и ряпа"

Британският посланик: Любимата ми книга е "Дядо и ряпа"
Британският посланик у нас Джонатан Алън . Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В навечерието на 24 май, освен че говори много добър български език, британският посланик у нас Джонатан Алън, ни впечатли с още нещо – оказа се, че си има и любима българска книга.

„Трябва да кажа, че любимата ми книга е „Дядо и ряпа”. Защото аз имам дъщеря на 20 месеца и я четем заедно от време на време, много ми е любима”, сподели той пред Нова телевизия.

Според британския посланик, скандалите около старта на новия ни парламент са сравнително нормална изборна игра.

Алън заяви, че макар че няколко посланици на европейски държави напуснаха първото заседание на 42-рото Народно събрание след емоционалното изказване на Волен Сидеров, страната му е готова да работи с всяко правителство и всички депутати, избрани от българския народ. 

„Като ново, правителство то има сериозна и трудна работа, защото въпросът за доходите, за икономиката – това е най-важното за хората. Надявам се, че това ще е най-голямата цел на новото правителство”, каза още дипломатът. 

Той увери за пореден път, че напрежение между София и Лондон няма, въпреки честите антиемигрантски призиви на крайно десния лидер на Партията за независимостта на Обединеното кралство Найджъл Фараж.

„Великобритания не се страхува от други държави членки на ЕС, ние сме съюзници и приятели. Още повече, че в края на годината съществуващите в момента ограниченията за достъп на трудовия пазар в Англия ще отпаднат”, каза Алън. 



#България #Великобритания #Обединено кралство #Джонатан Алън #Найджъл Фараж #имигранти #правителство #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници