Масови безредици в Лондон след убийството на военен от ислямисти

Масови безредици в Лондон след убийството на военен от ислямисти
Полиция и парамедици на мястото на убийството.
A A+ A++ A

Демонстративното убийство на британски военен в Южен Лондон от двама ислямисти провокира масови безредици в района на инцидента и активизира крайнодесни групировки. Стотина националисти атакуваха полицията в нощта срещу четвъртък, като принудиха служителите на реда да изролзват палки. В Есекс и графство Кент двама мъже опитаха да запалят местна джамия, но бяха задържани, съобщават световните агенции.

Убийството може да предизвика вълна от протести на радикално настроени британци, предупреждават властите. Най-радикалните противници на ислямизацията на страната вече показаха рогата си. Близо до мястото на убийството група активисти от националистическата „Лига за защита на Англия“ се присъениниха към няколко десетки десни радикали, които до този момент пееха националистически химни, предава Sky News.

Постепенно ситуацията излезе от контрол - към полицията полетяха халби и бирени бутилки. След кратка схватка протестиращите бяха разпръснати и някои от тях задържани.

Едновременно с това бяха атакувани джамии. След съобщението за убийството 43-годишен ислямофоб нахлул в джамия в град Брейнтрий в Есекс, въоръжен с нож, и се опитал да я подпали. Друг инцидент е станал в графство Кент - там мъж се опитал да повреди джамия в град Гилигъм. И двамата нападатели са задържани от полицията.

Съобщенията за убийството се появиха вчера следобед. Двама чернокожи нападнали военния на ул. „Джон Уилсън“ в Южен Лондон, близо до казармите на кралската артилерия. Нападателите били въоръжени с ножове и мачете, с които нанесли смъртоносни рани на жертвата.

#Лондон #военен #убийство #ислямисти #протести #радикали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници