Мая Манолова: ГЕРБ се опитва да руши държавата

Мая Манолова: ГЕРБ се опитва да руши държавата
A A+ A++ A

ГЕРБ се опитва да руши държавата. Това каза депутатът от Коалиция за България Мая Манолова при дебатите по създаването на състава на временна правна комисия за изработване на правилника на Народното събрание, предаде агенция „Фокус“.

Манолова се обърна към Цветан Цветанов с думите: „Г-н Цветанов, не сте добре с математиката, защото броят на депутатите на КБ е с два по-малко днес, благодарение на ГЕРБ. Вие под натиск извадихте членовете на ЦИК от квотата на ГЕРБ и бламирахте заседанието на ЦИК, което трябваше да реши кои депутати влизат на мястото на отказалите се вчера“. Според Манолова от ГЕРБ упражняват натиск върху конституционни съдии с цел да бъдат касирани изборите.

„Това е волята на ГЕРБ – да останат на власт на всякаква цена. Освен че искат да разрушат парламента с деструктивното си поведение, искат и да разрушат всички комисии, в които имат членове. ГЕРБ се опитва да руши държавата“, заяви Манолова. Вашата група премахна контрола върху СРС-ата и незаконните подслушвания, посочи тя.

„Винаги съм се изненадвала от арогантността, с която отричате всички факти. Четири месеца ви чакахме да дойдете в НС и да дадете обяснение пред парламента. Сега ми заставате тук в позицията на принципен и последователен човек. Очевидно в този парламент ще оправдавате позицията на Бойко Борисов от 41-вото НС, тогава той нарече депутатите безделници. Ако не ви се работи в този парламент, оставете ни да си вършим работата“, заяви Корнелия Нинова от Коалиция за България.


#дебат #Народно събрание #Цветан Цветанов #ГЕРБ #БСП #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници