ГЕРБ: Осъждаме истеричната ксенофобия

ГЕРБ: Осъждаме истеричната ксенофобия
A A+ A++ A

ПГ на ПП ГЕРБ осъжда истеричните ксенофобски изявления, прозвучали по време на откриването на 42-рото Народно събрание. Това се посочва в декларация на парламентарната група на партията, изпратена до медиите.

„За нас е абсолютно неприемливо от най-високата трибуна в страната да бъде насаждана омраза и да бъдат отправяни заплахи за дестабилизация на страната. След като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова за спиране на взаимното партийно омаскаряване и декларира, че ПП ГЕРБ ще работи за запазване силата на държавните институции и авторитета на България, неговият призив бе подминат с лекота и от господин Сергей Станишев, и от господин Лютви Местан. Волен Сидеров обаче надмина себе си. С речта си днес той ни показа най-уродливата изява на политиката - тонът на омразата и сатанизирането. С тези свои действия във и извън парламента господин Сидеров продължи да уронва престижа на българските институции. В парламентарната зала сееше омраза и обиди, а извън нея си позволи непристойно да заплашва представител на МВР“, пише в декларацията.

Разбираме, че на господин Сидеров му предстои да премине от думи към действия. На господин Сидеров му предстои да изиграе ролята на живота си, която да осмисли мястото му в политиката, пишат от ГЕРБ.

„Българският национализъм е незаобиколим фактор“, каза лидерът на „Атака“ през 2005 - това ни напомни днес Волен Сидеров. Тогава за първи път избирателите класираха „Атака“, но като коалиция, сред представените в Народното събрание. Коректно е да му напомним, че в същата тази 2005, след изборите, лидерът на БСП обяви, че е готов да преговаря с всички политически сили, влезли в 40-ото НС, с изключение на „Атака“. Защо? Заради ксенофобията, насаждането на омраза и преосмислянето на членството в ЕС. Тогава условията на „Атака“ бяха неприемливи за БСП. Затова ние питаме: Какво се промени днес, господин Сидеров?, Какво се промени днес, господин Станишев?

В заключение декларираме, че за ГЕРБ има само един път към успеха - европейското развитие. Ще работим и в новия парламент за реализиране на европейските политики за растеж, за прилагане на европейските норми и критерии на управление. Преосмисляне на членството на страната ни в ЕС са неприемливи за нас. Обръщаме се към всички депутати в името на националните ни интереси и бъдещето на страната да работим за запазване стабилността в държавата. Нека не се поддаваме на популизъм, защото това много лесно може да събори България от ръба на финансовата скала. Връщане от там няма”, пише още в декларацията на Парламентарната група на ПП ГЕРБ.

#ГЕРБ #Атака #БСП #ДПС #Народно събрание #ксенофобия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници