Михаил Миков: ГЕРБ се опитва да бламира парламента

Михаил Миков: ГЕРБ се опитва да бламира парламента
„Не знам за какъв сценарий става въпрос, „Атака“ не гласуваха както за мен, така и за кандидатурата на ГЕРБ“, обясни Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ се опитва всячески да бламира конституирането на Народното събрание, да затормози неговата работа и на всяка цена да попречи за връщането на конституционния, на институционалния характер на републиката“, обяви председателят на 42-рото Народното събрание Михаил Миков в интервю за БНР.

„Не знам за какъв сценарий става въпрос, „Атака“ не гласуваха както за мен, така и за кандидатурата на ГЕРБ“, така Миков коментира обвинението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че с отказа си да се регистрират депутатите от „Атака“ са помогнали за избирането му за председател на парламента.

Миков определи като „фантазиране“ на Борисов подкрепата на „Атака“ и заяви, че пред новото Народно събрание има по-важни задачи.

„Трябва да видим какво е състоянието в енергетиката, защото това пряко се отразява на живота на всеки български гражданин. Това е големият въпрос, който трябва да стои на вниманието и в дневния ред на парламента буквално тези дни, защото регулаторният период е 1 юли“, подчерта председателят на парламента.

„Ако се получи увеличение на тока, което може би се цели от ГЕРБ, тогава кой ще носи отговорност“, попита Миков.

Той отказа да коментира изказването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров от парламентарната трибуна, който заяви, че няма да подкрепи предлагания за премиер от БСП Пламен Орешарски, а само конкретни мерки.

„Не бих искал да коментирам словото на Сидеров. Той заяви своята ясна позиция на крайна опозиция, но над тясно партийните интереси стои по-големият въпрос – какви мерки очакват хората от всички тези 240 народни представители“, каза Миков.

Той коментира и намерението на БСП да сезира Конституционния съд заради текстове в Изборния кодекс, позволяващи касиране на целия вот.

„Изборите отминаха. Има два пътя за отстраняване на един противозаконен текст – съобразяване на Изборния кодекс с Конституцията или атака през Конституционния съд. И двата са възможни, трябва да видим кой е по-прагматичният“, посочи Миков.

#Михаил Миков #Волен Сидеров #Бойко Борисов #Народно събрание #Конституционния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници