Dell разработва миникомпютър с Android

Dell разработва миникомпютър с Android
A A+ A++ A

Dell разработва ултрамалък компютър, който ще работи с Android и ще може да превърне който и да е HDTV телевизор в умен. Проектът на Dell в момента върви под името Project Ophelia и всъщност ще представлява устройство с формата на USB стик. От компанията показаха за първи път проекта по време на CES 2013, но според информация на PCWorld ще можем да го видим отново по време на събитието Citrix Synergy в Лос Анджелис.

Потребителите на Project Ophelia ще могат да играят игри и да използват приложения за Android, както и да използват съдържание от услуги като Netflix и Hulu. Джобният компютър ще върви и с услугата PocketCloud, осигурявайки на потребителите достъп до място за съхранение или прехвърляне на данни от и към други устройства.

Първите бройки от Project Ophelia ще са предназначени за авторите на софтуер. След това устройството ще се продава от кабелни компании и телекоми в комплект с абонаментни планове и чак след това можем да го очакваме и в продажба от сайта на Dell. Тук е мястото да посочим, че китайски производители отдавна предлагат подобни продукти, които са на цени около 30-40 евро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници