Бойко Борисов: Волен Сидеров изигра театър

Бойко Борисов: Волен Сидеров изигра театър
A A+ A++ A

Волен Сидеров изигра театър. Кълнем се за депутати, той не се регистрира, след това не гласуват и така БСП и ДПС с решаващата помощ на „Атака” избраха председател на парламента. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Волен Сидеров разиграва циркове. Защо не се регистрира? За да е нисък кворумът и за да може да спечелят. Те могат, но защо не се регистрират”, попита той.

На въпрос дали това означава, че „Атака” е подкрепила ДПС, Борисов каза: „То е видно. Те избраха и така ще изберат и правителството на БСП и ДПС. Аз неслучайно в речта си казах – странно, при клетвата на Народното събрание депутатите на „Атака” не се регистрират. Нормално – идваш, ставаш депутат и да не се регистрираш за клетвата. В следващия момент това прави нисък кворума и фактически те с гласовете на БСП и ДПС избират председател. Така ще изберат и правителство, а Волен Сидеров ще се прави на коректив, само че няма кой повече да му се хване на номерата”, посочи Борисов. По думите му народът ще реагира на тази схема.

„Сидеров ще си позволи 20 минути да говори какво ли не и в същото време най-безсрамно излъга хората в очите, като излъга БСП и ДПС. Най-големият ни политически опонент са БСП и ДПС и ние гласувахме против, а Сидеров подведе хората”, заяви Бойко Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ може да се откажат от съставяне на правителство, Борисов каза: „Длъжни сме да го направим, защото иначе ще кажат, че сме избягали от отговорност, не сме имали кабинет”.

Борисов добави, че днес ГЕРБ подават жалба до Конституционния съд чрез депутатите.
„То се видя, че сме опозиция на трите партии в парламента, които ще работят срещу нас”, заяви Бойко Борисов.

На въпрос дали ще идва на работа, той отговори кратко: „Естествено”.

#Бойко Борисов #Народно събрание #депутати #БСП #ДПС #Атака #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници