Станишев: Ситуацията в държавата е парадоксална

Станишев: Ситуацията в държавата е парадоксална
A A+ A++ A

„Искрено вярвам, че въпреки политическите различия всеки ще прави всичко възможно по своите сили да даде перспектива на страната“.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при откриването на 42-рото Народно събрание.

„България е затаила дъх как ще започнем и какъв дух ще дадем ние, народните представители. Гледат ни уморени и изтощени, на ръба на отчаянието, заради мизерията и несигурността за днешния и утрешния ден, заради усещането на погазена справедливост и собственото им достойнство“, заяви Станишев.

„Борисов даде надежди, че може да има поле за съгласие. Радвам се, че ГЕРБ възприемат нашият ангажимент за вдигането на помощите за майките от 240 на 310 лева“, добави още той по повод изказването на Борисов.

„Днес ситуацията е парадоксална. Имаше извънредни избори. Десетки стотици хиляди българи излязоха на улицата и поискаха промяна. Тя още не се е случила“.

Той се обърна към ГЕРБ с думите, че живеят в „паралелна реалност“ - едната, в която се строят магистрали, и другата, в която хората изнемогват.

„Имаме парадоксална ситуация и защото имаме победител на една партия. Само че не се усеща този триумф на победителя. Не се знае каква част от гласовете им са купени и изборите са спечелени нечестно“, обвини той ГЕРБ.

„За последните два-три месеца безработицата скочи на 14%, а вие искате липса на реална икономика. Сигурно всички се учудват как така партията с най-голям процент в парламента се оказа в това положение. Изборът е между волята на една партия за власт и крещящата нужда на държавата от възстановяване“.

„Това не е европейска демократична държава, това трябва да се промени“, заяви още Станишев.

#БСП #ГЕРБ #Сергей Станишев #Народно събрание #откриване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници