Борисов: БСП, ДПС и „Атака“ могат да дестабилизират страната

Борисов: БСП, ДПС и „Атака“ могат да дестабилизират страната
Борисов призова лидерите на трите партии да не се крият зад Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Факт е, че ГЕРБ е първата политическа партия, която за втори път печели избори. 42-рото НС бе избрано след непочтена предизборна кампания“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на 42-рото Народно събрание във вторник.

„Обръщам се към всички политически партии. Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в политиката. 42-рото НС е натоварено с много очаквания от народа. Политическите настроения срещу нас са лош политически сигнал за българските граждани и партньорите ни в чужбина. Днес призовавам за спиране на взаимното партийно омаскаряване. ГЕРБ ще работи за запазване на държавните институции и авторитета на България. Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в политиката“, каза Борисов.

„ГЕРБ иска касиране на изборите, въпреки че е победител. Ще подпишем жалба до Конституционния съд за обжалване на изборите. С искането за касиране на изборите казваме на гражданите, че следването на Конституцията не е опасно за държавния ред, а напротив“, заяви Борисов.

„Ако не успеем да съставим правителство, ще бъдем постоянен коректив на правителството на БСП, което вероятно ще бъде съставено“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че няма нито една важна тема, по която трите партии „Атака“, БСП и ДПС да са единодушни, което ще подведе техните избиратели.

Той призова лидерите на трите партии да не се крият зад Пламен Орешарски.

„Ние сме доказали, че можем да работим за страната и без постове във властта“, категоричен бе той.

„Това управление може да дестабилизира страната финансово и да натовари с непосилни задължения следващите поколения“, заяви още Борисов по повод бъдещо управление на БСП, ДПС и „Атака“.

„Политическите опоненти са си опоненти, както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези не могат. Убеден съм, че ще направите правителство. Можете да разчитате на ГЕРБ за подкрепа за мерките, които трябва да се предприемат. Този, който поеме управлението сега, това е изключително смела и отговорна постъпка и трябва да има подкрепа. Пламен Орешарски ще има пълна подкрепа в непопулярните мерки, които трябва да предприеме. Политическото говорене е едно, прагматичното е това, на което можете да разчитате“, добави Бойко Борисов.

„Вярваме, че България има само един път към успеха – европейско развитие. Работим за европейските политики, прилагане на европейските критерии, функциониране на държавата и бизнеса. Това е единственият начин, с който може да се подобри животът на българите“, посочи Борисов.

„Още от първия ден на Народното събрание ГЕРБ ще предлага и гласува всички закони, които гарантират запазване на финансова стабилност, енергийна независимост, модернизация на страната, електронно управление, развитие на човешкия потенциал на нацията, научни изследвания, развитие на българската култура и духовност, замразяване на депутатските заплати като знак за солидарност, повишаване на майчинските от 240 на 310 лева, създаване на нов Кодекс на труда, допълнителни права за гъвкава заетост, приемане на закона за средното образование, четирите закона за специалните служби“, заключи Бойко Борисов.

#ГЕРБ #ДПС #БСП #Атака #Пламен Орешарски #Бойко Борисов #Народно събрание #откриване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници