Стефан Данаилов: Няма време за разтакаване!

Стефан Данаилов: Няма време за разтакаване!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стефан Данаилов откри 42-рото Народно събрание като най-възрастен негов представител. В залата се регистрираха 217 от общо избрани 240 народни представители. В залата присъстват президентът Росен Плевнелиев, служебният премиер Марин Райков, патриарх Неофит, димломати и общественици.

„Обръщам се към вас с надеждата да съм добър орисник на бъдещата ви съвместна работа.“

Той поздрави бъдещите представители за днешния празник Св. Св. Константин и Елена.

Вече не можем да отлагаме общественото лечение. Длъжни сме да предложим най-важните стъпки по пътя за националното спасение“, добави още Данаилов.

Той добави, че хората от улицата дават най-страшната оценка на свършената работа на политиците.

Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание се открива от най-възрастния присъстващ народен представител, който произнася слово. В 42-рото Народно събрание това е Стефан Данаилов.

"Казват, че най-важната задача на цивилизацията е да научи човека да мисли. Вярвам, че именно мъдростта на народа ни ще ни помогне да обединим мислите си в името на възраждането на неговото заслужено самочувствие. В тази сграда в трудни и добри времена българските народни избраници неведнъж са показвали, че съдбата на България е била водеща в техните решения. Трудното раждане на този парламент показва, че сме занемарили много от принципите на така жадуваната демокрация и вече не можем да отлагаме лечението", заяви Данаилов.

"Длъжни сме да предложим стъпките по пътя за националното спасение. Всички отговаряме за това, което вършим и за това, което не вършим. Отговаряме за възстановяването на общественото равновесие най-вече пред тези, които излязоха на площадите, за да извикат с пълен глас, че са загубили доверие въобще в демокрацията. Пред тези, които не отидоха да гласуват и те се оказаха повече от тези, които гласуваха, и тяхното внушително недоверие е най-страшната оценка за смисъла от нашата работа. Животът ме е научил, че ако се опитваме да пренебрегнем истината за нещата около нас, рано или късно плащаме висока цена. Да обединим воля около най-съществените проблеми и да ги решим", призова Данаилов и добави, че много хора очакват от нас промяната, която обещахме.

"Толкова много работа ни чака, че нямаме време за разтакаване и спорове. Грешките вече са направени, а тяхното поправяне не търпи отлагане. Спешно и с отговорност да пристъпим към полагането на клетвата", призова Стефан Данаилов, след което народните представители положиха клетва.

#Народно събрание #Стефан Данаилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници