Орешарски: 450 лева минимална заплата до края на мандата

Орешарски: 450 лева минимална заплата до края на мандата
Орешарски заяви, че до края на мандата е възможно минималната заплата да е 450 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„За минималната работна заплата мисля, че до края на мандата може да се реализира сума от порядъка на 450 лв. При увеличението на заплатите трябва да се отчита не само и единствено социалният елемент. Трябва да внимаваме да не влошим рязко конкурентоспособността ни“, каза предложеният от БСП за премиер Пламен Орешарски в ефира на Нова телевизия във вторник.

„Има една голяма група работещи бедни, които също се затрудняват да си плащат сметките. Към тях са насочени нашите мерки“, допълни още той.

„Ако преобладаваща част от мерките се реализират и дадат добри резултати, се надявам, че в края на следващия мандат ще можем да говорим за много повече от 250 хиляди работни места“, продължи той.

„Сегашната ситуация най-много ме плаши заради високата безработица“, добави Орешарски.

„В бизнеса приоритетите са облекчаване на условията за правене на бизнес, преглед на всички административни препятствия, достъпа до кредитиране“, обясни той.

По отношение цените на лекарствата Орешарски е оптимист.

„Експертите от здравеопазването ме увериха, че е реалистично да се стигне до известно поевтиняване на лекарствата в рамките на 6 месеца, така че да се промени механизмът, по който се купуват, и да се правят търгове“, подчерта той.

„Много обичам експертизата и да работя с хора, които са изключително подготвени професионално. Ще търсим компромиса между добре подготвени хора, които не са излезли вчера от студентските скамейки“, каза още Орешарски.

#Пламен Орешарски #БСП #безработица #лекарства #заплата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници