Българският шампион ще е поставен във втори кръг на Шампионската лига

Българският шампион ще е поставен във втори кръг на Шампионската лига
A A+ A++ A

Ако спечели титлата, Левски ще започне участието си във втори квалификационен кръг на Шампионската лига като поставен.

Официалният сайт на УЕФА обяви, че жребият за определяне на съперниците в първи и втори кръг ще е на 24 юни. Първите двубои са на 16/17 юли, а реваншите - на 23/24 юли. "Сините" имат коефициент 11.950, който им отрежда лесен съперник, пише Фокус.

За сметка на това обаче за третия квалификационен кръг не е ясно дали ще бъдат поставени. Това зависи от развитието на първенствата в Швейцария и Сърбия. Шансовете на сините обаче са малки. Защото Партизан, който води на Цървена звезда с 5 точки, има коефициент от 17.425 (на Звезда е no-малък от този на сините). В Швейцария Базел, който също е с по-голям коефициент от Левски, има преднина от 6 точки пред конкурента Грасхопър 3 кръга преди края.

Вече са ясни почти всички отбори, които Левски може да срещне във втори кръг на Шампионската лига, ако спечели титлата в събота.

Това са: Динамо Тбилиси (Грузия), Железничар (Босна), Хафнарфьордур (Исландия), Гьор (Унгария), ТНС (Уелс), Слиго (Ирландия), Шахтьор Караганди (Казахстан), Шкендербеу (Албания), Биркиркара (Малта), Клифтънвил (Сев. Ирландия), Даугава (Латвия), Ньоме Калю (Естония), шампионите на Черна гора, Македония и Люксембург, както и два от четирите отбора, стартиращи от първи кръг - шампионите на Андора, Фарьорски о-ви, Армения и Сан Марино.

Ако Левски продължи в трети предварителен кръг и се окаже непоставен в жребия, възможните съперници на сините евентуално ще бъдат БАТЕ Борисов, Динамо Загреб, Селтик, Стяуа, АПОЕЛ Никозия, шампионът на Чехия (Виктория Пилзен или Спарта Прага), шампионът на Австрия (Аустрия Виена или Залцбург) и шампионът на Полша (Легия Варшава или Лех).

#Левски #Шампионска лига #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници