Радан Кънев предложен за председател на ДСБ

Радан Кънев предложен за председател на ДСБ
Според Радан Кънев заместването на политиката с мафиотска война може да се превърне в модел на политическа борба, който няма нищо общо с демокрацията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Радан Кънев е предложен за председател на Демократи за силна България, съобщи подалият оставка лидер на партията Иван Костов, предава БГНЕС.

„Аз поставих въпроса кой чувства в себе си сили и възможности, кой би поел съдбата на ДСБ, г-н Радан Кънев заяви своята готовност, за което всички много му благодарим. Имаше няколко номинирани кандидати, които заявиха своите позиции. Изборът, който се проведе тайно, завърши категорично с предпочитания за Радан Кънев“, заяви Костов

Според него Кънев е „най-бързо израсналият и най-обещаващият млад политик, вече достигнал възраст, на която може да поеме на плещите самостоятелно товара на една политическа кауза“.

„Ние се убедихме, че той има своята силна визия за бъдещето и заради това така категорично и единодушно го подкрепихме“, заяви Костов. Номинацията е на досегашното ръководство и на водачите на листите на ДСБ и ще бъде предложена на националното събрание на партията на 23 юни.

„Дотогава моята задача като кандидат е да спечеля доверието на партията. Предложих своята кандидатура, защото моментът е особено труден с един голям въпрос, който поставят пред нас, а именно:„Ще предадем ли хората, които се бореха на тези избори и постигнаха резултата за ДСБ от 100 000 гласа, или ще вървим заедно с тях и ще надграждаме тяхното доверие?“. Моят отговор е ясен. Смисълът на моята кандидатура е ясен. Не, няма да предадем това доверие“, заяви категорично Радан Кънев и подчерта, че бъдещето на ДСБ ще се гради върху хората.

Според него „не просто като партия, но и като общество стоим пред две основни предизвикателства“.

„На първо място продължаваща икономическа криза. Съставът на Народното събрание е напълно неспособен законодателно да даде отговор на въпросите, които свалиха предишното правителство – за монополите, мафията и лошото управление", заяви Кънев и добави, че „всички днес, които са в НС, са зависими от монополите“.

Извън НС останаха тези, които поставиха първи въпроса, които се бореха, тези, които дадоха решенията. Представени са партии, които имат нереалистични послания и независимо от това какво правителство сглобят, те ще се сблъскат с това, че трябва да излъжат избирателите си още от първия ден, смята кандидатът за лидер на партията.

По думите му второто голямо предизвикателство е „очевидната политическа нестабилност, която ни предстои, и тенденцията за едно трайно овълчване на политическите нрави в България, което ще замести политическия дебат за развитието на обществото и неговите приоритети“.

Според Радан Кънев заместването на политиката с мафиотска война може да се превърне в модел на политическа борба, който няма нищо общо с демокрацията.

От своя страна досегашният лидер Иван Костов изрази пълна готовност да помага.

„Не съм се уморил. Тук съм и ще помагам с всичко, което мога, от сърце. Защото много вярвам на хората, които ще застанат след мен да продължат да защитават тази политическа кауза“, заяви Костов.

#ДСБ #Радан Кънев #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници