Яне Янев: ГЕРБ ни разби парламентарната група

Яне Янев: ГЕРБ ни разби парламентарната група
Според Янев изборите на 12 май са били фарс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ ни разби парламентарната група, ГЕРБ ни открадна субсидията, ГЕРБ ни остави без нито един представител в секционните избирателни комисии”.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

„Тези избори бяха един фарс. Такова купуване на гласове не е имало никога и дай Боже, да няма оттук нататък. Иначе при такъв тип избори, никой не е в състояние да прави каквито и да било демократични процедури”, каза още Янев.

"От тези протоколи, които в момента са написани, се вижда, че под чертата на избирателните списъци има две и три пъти повече избиратели, отколкото в основния списък. Нещо друго, вижда се, че голяма част от имената, които са дописани, на практика не отговарят на документи за самоличност. Тоест, са вписани някакви стари данни, които нямат нищо общо с лични карти или паспорти”, коментира още по отношение на изборите лидерът на РЗС.

Запитан, ако РЗС беше част от това Народно събрание, каква щеше да бъде неговата позиция, той отговори: „Щяхме да напуснем и да ги оставим сами българския народ да гледа как 120 депутати ще изберат правителство, което е невъзможно. По Конституция това няма как да се случи”.

 

#Яне Янев #Народно събрание #РЗС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници