Гранични полицаи спасили бедстващи нелегални имигранти

Гранични полицаи спасили бедстващи нелегални имигранти
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

43 гранични полицаи с високопроходими автомобили и хеликоптер са спасили бедстващи нелегални имигранти, съобщават от "Гранична полиция".

Вчера регионалната дирекция "Гранична полиция" в Елхово е осъществила спасителна операция след получен сигнал на 112 за бедстващи хора до българско-турската граница. На единния номер за спешни повиквания са се обадили нелегални имигранти, които са поискали помощ от българските власти, заявявайки, че са в непроходима местност и сред тях има болни и изтощени.

Групата се състояла от 11 души - осем мъже, една жена и две деца на една и две години. Всичките били изтощени и обезводнени, впоследствие станало ясно, че три дни не са яли и пили. В най-тежко състояние, с висока температура, били двете деца. Граничните полицаи пренесли хората на ръце до автомобилите.

Чужденците са откарани до село Крайново, където им е оказана първа помощ. Жената и двете й деца са транспортирани до болницата в Ямбол. На децата е поставена диагноза "пневмония".

Мъжете са отведени в ГПУ-Болярово за установяване на самоличността им. Някои от тях имали документи. Седем са сирийски граждани от град Алепо, един е от Мароко. По тяхна информация турски "каналджия" ги отвел до границата, посочил им направление и казал, че като вървят напред, ще излязат до ГКПП-Капитан Андреево. Граничният пункт се намира на около 100 километра от мястото, където са открити бедстващите хора.

#"Гранична полиция" #Елхово #ГКПП-Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници