ГЕРБ и ДПС предлагат увеличаване на щата на "Гранична полиция"

ГЕРБ и ДПС предлагат увеличаване на щата на "Гранична полиция"

МВР

A A+ A++ A

Да бъде увеличен капацитетът на "Гранична полиция" с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на сигурността по границата. Това предлагат от ГЕРБ и ДПС. Идеята им е описана в два законопроекта за промени в съществуващи закони, внесени в деловодството на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

Повод за промените е възникналото напрежение в последната седмица, както и зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци, мотивират се авторите на промените.

„Независимо от политическата нестабилност, свързана с преходния период на Ротацията, нашата воля е държавата да изпълни основната си мисия - защитата на своите граждани.

"Това са най-решителните, но и най-справедливи мерки, вземани по отношение на сигурността на хората във връзка с мигрантските потоци. И тъй като темата за бежанците е една от най-чувствителните, свързани със сигурността и спокойствието на хората, увеличаването на щатната численост дава възможност за ефективно изпълнение на функциите на МВР”, мотивират се авторите на промените.

Те смятат, че приемането в спешен порядък от парламента на тези законопроекти ще бъде тест за победата на България над несигурността, опасностите и тревожността на хората. „Тази сигурност стои по-високо от всеки личен или партиен интерес”, гласи съобщението.

#"Гранична полиция"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници