Премиерът наредил на МВР да предотврати всякакви незаконни действия на турските превозвачи

Премиерът наредил на МВР да предотврати всякакви незаконни действия на турските превозвачи
A A+ A++ A

Премиерът Марин Райков е наредил на Министерство на вътрешните работи да предотврати всякакви действия на превозвачи от Република Турция на територията на Република България, които биха довели до нерегламентирано възпрепятстване на движението и товаропотока по българските пътища. Това стана ясно след среща на служебния министър-председател с президента Росен Плевнелиев днес.

Преди началото на днешните политически консултации президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков обсъдиха ситуацията около блокираните от страна на българските превозвачи подстъпи около ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Райков запозна президента с проведените по негово указание разговори от страна на българския посланик в Анкара с турското транспортно министерство, както и с разговорите на българския консул в Одрин с администрацията на турското КПП Капъкуле.

В перспективата на предстоящите контакти между министрите на транспорта на Република България и Република Турция в Лайпциг на 22 май министър-председателят Марин Райков сподели намерението си да предприеме реципрочни мерки спрямо тези, които администрацията на Република Турция е приложила по отношение на българските превозвачи, по начин, който да създаде симетрия и с оглед отношението към турските превозвачи на територията на Република България.

И президентът Плевнелиев, и министър-председателят Райков се обединиха около категоричното разбиране, че създадената ситуация противоречи на интересите на Република България и Република Турция и на стремежа им да развиват безпрепятствено икономическата си комуникация в интерес на желаната динамика на стопанските взаимоотношения.

Междувременно министърът на транспорта Кристиан Кръстев проведе среща с турския посланик, за да го запознае с позицията на България преди срещата на 22 май в Лайпциг.

#премиер #президент #превозвачи #ГКПП-Капитан Андреево #България #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници