11 души загинаха при катастрофа с балон

11 души загинаха при катастрофа с балон
Единадесет души загинаха снощи при катастрофа на балон с горещ въздух край град Картертън в Нова Зеландия. Снимка: couriermail.com.au
A A+ A++ A

Единадесет души загинаха снощи при катастрофа на балон с горещ въздух край град Картертън в Нова Зеландия.

Полицията и свидетели на инцидента обявиха, че преди да се приземи балонът се е ударил в електропровод и е избухнал в пламъци, след което паднал на земята, предаде Би Би Си.

Всички хора, пътуващи с балона - пет двойки от столицата Уелингтън и пилотът, са загинали.

Катастрофата е станала в района Уайрарапа, който е на около 80 километра от столицата и е широко изполван от почитатели на балоните с горещ въздух.

Старши офицерът от полицията Майк Русбеч определи инцидента като "трагедия". „Единадесет души загинаха. Този инцидент е равносилен на трагедия. Трагедия е за загиналите и за техните семейства. Смятаме, че знаем самоличността на хората," каза той.
Изглежда на борда е имало пет двойки заедно с пилота. Тези двойки са от района на Уелингтън, обясни офицер Русбеч.

Бивън Ламбъс шофирал близо до мястото на катастрофата и станал свидетел на инцидента.

„Шофирах по пътя, когато видях балон с горещ въздух, чиято кошница гори от едната страна. Видях нещо, което го задържа от едната страна. Изглеждаше като въжета, но когато се приближих видях, че най-горният електропровод задържа кошницата. Балонът все още беше около 15 метра във въздуха. Той намали скоростта и тогава цялата кошница се запали," спомня си Ламбъс.

Някои от близките на жервите също станали свидетели на трагедията, защото се били събрали да чакат приземяването на балона, за да посрещнат роднините си.

#балон #Нова Зеландия #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници