ЕК: Партиите в България трябва да опитат да съставят правителство

ЕК: Партиите в България трябва да опитат да съставят правителство
Пиа Хансен. Снимка: ЕК
A A+ A++ A

Очакваме съставянето на правителство, партиите в България трябва да се опитат да съставят кабинет, каза на пресконференция в отговор на въпроси говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен. Запознати сме с обявените резултати от изборите в България, като имаме предвид, че все още има гласове от чужбина, които предстои да бъдат получени (в ЦИК).

Имаме предвид и доклада на наблюдателите на изборния процес от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Докато не бъде съставено правителство, Европейската комисия няма да коментира, каза Хансен. Попитана защо ЕК не поздравява победителите в изборите у нас, Хансен заяви, че когато има какво да каже, ще го направи.

Предвид процеса, който видяхме, все още нямам какво да кажа. Доколкото все още има неотчетени гласове от чужбина, не е странно, че не сме изразили поздравления и не сме излъчили някакво друго официално съобщение, ще го направим своевременно, допълни тя.

В отговор на въпрос за бюлетините, открити в печатницата в Костинброд, и изявленията от днешната пресконференция на българската прокуратура, Хансен отбеляза, че държавното обвинение е представило подробностите минути преди началото на всекидневния брифинг на ЕК.

Позволете ни да се запознаем с направените изводи и да съставим своите заключения, засега знам само, че българските власти са оповестили своя анализ, добави говорителят на ЕК.

(По Вести.бг)

#ЕК #България #избори #Костинброд #прокуратура #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници