Изпълнителният директор на Societe Generale в Русия задържан заради подкуп

Изпълнителният директор на Societe Generale в Русия задържан заради подкуп
Финансови анализатори коментират, че скандалът ще попречи на банката да стабилизира позицията си на финансовите пазари, и то точно в момент, когато има най-голяма нужда от това. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на руския клон на френската банка Societe Generale Росбанк - Владимир Голубков, бе задържан в Москва в сряда по подозрение за получаване на подкупи, предаде Ройтерс.

Прокуратурата издаде заповед за задържане и вече разпитва Голубков.

Финансови анализатори коментират, че скандалът ще попречи на банката да стабилизира позицията си на финансовите пазари, и то точно в момент, когато има най-голяма нужда от това.

Разпитът на изпълнителния директор съвпада с обещанията на президента Владимир Путин да се бори с корупцията по високите етажи на властта, в бизнеса и обществения живот. От друга страна обаче, това е удар срещу една от малкото международни банки в Русия.

Голубков е задържан „"по подозрения в получаване на незаконна парична компенсация“ в размер на 5 милиона рубли (159 600 долара),  склоняване към даване на подкуп за 1,5 милиона долара за отпускане на кредит.

Задържан е и втори мениджър от Росбанк, но името му не се съобщава.

#Societe Generale #Русия #банка #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници