Apple планира промени по AppleCare, за да намали разходите си

Apple планира промени по AppleCare, за да намали разходите си
A A+ A++ A

Според информация на Apple Insider, Apple подготвя промени по услугата за ремонт и поддръжка на продукти Apple Care, които ще трябва да спестят на американската компания разходи и в същото време ще осигурят на потребителите поне същото ниво на обслужване. Една от основните промени ще бъде по-големият спектър от поправки, които ще трябва да извършват служителите от Genius Bar.

Докато досега потребителите получаваха направо нови устройства за по-сериозните повреди, от Apple искат да започнат да ремонтират не само най-простите неизправности, които в момента включват замяна на говорители, бутони, вибромотор, батерия и т.н. От компанията искат да добавят към този списък също дисплеите, камерите, бутоните за включване и изключване и дори дънните платки. Очаква се тези промени да влязат в действие през юни или юли.

Освен това Apple планират и използването на по-сложни прибори за диагностика, които ще позволяват диагностициране на хардуерни проблеми от разстояние, което би трябвало да спести време на потребителите. Макар в първия момент подмяната на повече части да не звучи като особено предимство за хората, чиито устройства са в гаранция, за тези, чиито не са вече в гаранция, тази опция ще е доста по-изгодна, отколкото да плащат за подмяна на цялото устройство.

http://appleinsider.com/articles/13/05/10/big-changes-coming-to-applecare-this-fall-warranty-subscriptions-in-store-ios-device-repairs-more

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници