Разследват данъчните в САЩ за изпълнение на политически поръчки

Разследват данъчните в САЩ за изпълнение на политически поръчки
A A+ A++ A

В САЩ е започнало разследване дали проверката на федералната данъчна служба върху дейността на неправителствени консервативни сдружения е била политически мотивирана, предадоха световните агенции. Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Ерик Холдър съобщи, че неговото ведомство, заедно с ФБР, ще разследва дали са нарушени законите във връзка с проверката на Вътрешната служба по приходите.

Миналата седмица федералната данъчна служба реши да подложи на щателна ревизия някои организации с идеална цел по подозрение, че са свързани с т. нар. Чаено парти - консервативно политическо движение, което ратува за намаляване на бюрократичния апарат и е против политиката на президента демократ Барак Обама в областта на здравеопазването, данъците и бюджетния дефицит.

Това беше според мен, както всеки ще се съгласи, ако не криминално, но със сигурност нещо възмутително и недопустимо, каза Холдър по адрес на данъчните чиновници. По думите му следствието на министерството на правосъдието и ФБР ще проучи фактите, за да установи дали има престъпни действия в проверката. За петък в Конгреса са насрочени изслушвания по повод скандалната проверка.

Републиканците обвиняват администрацията на Обама, че целенасочено извършва проверки и създава проблеми на несъгласните с неговата икономическа политика. Белият дом твърди, че данъчните са независима служба и техните действия не се диктуват от правителството.

#САЩ #данъчни #ФБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници