Главният прокурор: Ние не сме национални предатели!

Главният прокурор: Ние не сме национални предатели!
Жандармеристи охраняват печатницата „Мултипринт“ в Костинброд Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Прокуратурата не участва в сценарии за дестабилизиране на страната, напротив, тя изпълнява своите функции по закон. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде агенция „Фокус“.
„Ако на някой му харесва прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, човека и всичко друго, обясни Цацаров. Бяхме обвинени по определено разследване за действия, близки до националното предателство, ние не сме национални предатели, ние сме прокуратура“, каза Цацаров.

„Новината за акцията в деня на мълчанието не бе произведена от прокуратурата“, обясни той.
„Прессъобщението на прокуратурата е във връзка с това, че акцията доби медийна популярност и бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информация. Постарахме се да представим максимално обективна и пестелива информация. Никъде в тази информация до момента, нито в предприетите действия по разследването, никой по никакъв начин не е свързал това, което прокуратурата е установила, което ще покаже утре пред медиите и обществеността с конкретна политическа партия. Не виждам защо при липса на доказателства ни обвиниха в участие в сценарии. Ако медийно огласяване не бе направено предварително, щяхте да го разберете след изборите“, посочи главният прокурор.

Според Цацаров трябва да си зададем въпроса дали това огласяване по някакъв начин не е попречило на планиране на реализация на акцията по друг начин.
Утре в 11:00 часа прокуратурата ще се произнесе във връзка с фалшивите 350 000 бюлетини.

#Сотир Цацаров #Костинброд #Мултипринт #бюлетини #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници