Стартира благотворителна кампания за българските параолимпийци

Стартира благотворителна кампания за българските параолимпийци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Благотворителна кампания за подпомагане на българските параолимпийци ще бъде открита в петък, 17 май, от 13.00 часа в София, Борисовата градина – площадката при слона, съобщи gong.

Кампанията ще се проведе четири поредни уикенда (петък, събота и неделя) с начало 17.05.2013. Лице на благотворителната кампания е Радослав Златанов – бронзов медалист от летните параолимпийски игри, проведени в Лондон през 2012 г.

Специални гости ще бъдат г-н Илия Лалов – президент на Българската параолимпийска асоциация, Александър Стоянов – световен и европейски шампион (младежи), Камен Минков – световен шампион (младежи) и Антоан Божинов – европейски шампион (младежи). Събраните средства ще бъдат дарени на Българската параолимпийска асоциация за подпомагане на параспортистите.

Голямата атракция ще бъде представянето на нов спорт за България – скоростен бадминтон, познат още като спийдминтън и блякминтън. Ще има награди за всички участници и зрители. Всеки желаещ ще може да участва в състезанието, което неминуемо ще бъде фактор за много забавления, игри и положителни емоции.

През целия период на кампанията гражданите и участниците в състезанието ще имат възможност да дарят средства според техните възможности и желание.

#параолимпийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници