Кабаиванов: Идеалът СДС е жив и ще продължи да съществува

Кабаиванов: Идеалът СДС е жив и ще продължи да съществува
A A+ A++ A

В България има десетки хиляди демократи, на които искам да кажа, че идеалът СДС е жив, ще продължи да съществува. Това каза на пресконференция д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократичните сили (СДС), предаде агенция „Фокус“.

Партията е провела заседание на Националния изпълнителен съвет, на което да взети няколко решения. „Първо, следващия вторник в 10.00 часа ще имаме Национален съвет, на който аз официално ще подам моята оставка като председател на СДС, и съм оставил решението на всеки член от НИС да направи същото“, заяви д-р Емил Кабаиванов. Това е морален акт. Аз щях да го направя при всеки резултат под 4%. Благодаря на всички български граждани, които гласуваха, на демократите, които подкрепиха СДС, посочи Кабаиванов.

„Ние ще вземем нашите решения на Националния съвет. Ще предложим да има Национална конференция, която да вземе стратегическите политически решения за развитието на Съюза на демократичните сили“, заяви д-р Кабаиванов. „Обстановката днес в България след парламентарните избори е такава, че е трудно да се формира стабилно мнозинство в парламента, което да излъчи стабилно и успешно управление.

Една от причините за това е, че мнозинството български граждани предпочетоха да гласуват за големи евентуално влизащи в парламента партии и сега имаме един парламент от 4 партии, които, общо взето, са като орел, рак и щука помежду си“, посочи д-р Емил Кабаиванов.

#СДС #избори #Емил Кабаиванов #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници