Висшият съдебен съвет ще предложи дисциплинарно производство срещу Кокинов

Висшият съдебен съвет ще предложи  дисциплинарно производство срещу Кокинов
Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия на ВСС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши, че са налице достатъчно данни за нарушения на Николай Кокинов, и в близките дни ще бъде внесено предложение във ВСС за образуване на дисциплинарно производство, заяви на  брифинг Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия на ВСС.

„Николай Кокинов беше поканен в понеделник за изслушване в Етичната комисия на ВСС. В петък постъпи молба от адвокат Петя Колева, с която се иска да бъде отложено изслушването на Кокинов, тъй като срещу него има висящо дисциплинарно производство и на 20 май предстои да се обсъжда“, обясни Тодоров, цитиран от агенция „Фокус“.

Молбата за отлагане на изслушването, подадена от Кокинов,  не е била одобрена от комисията.

„Комисията изиска от ВКП да ни бъдат предоставени материалите от проверката. Нищо официално не е достигнало до нас, освен обясненията на главния прокурор, че такава среща е имало и че записът не е направен по реда на НПК. След обсъждане в комисията решихме да не уважим молбата на Николай Кокинов, тъй като това изслушване беше в негов интерес. Преценихме, че обвързването на дисциплинарното производство срещу него няма общо с изслушването му“, каза още той.

#Висшия съдебен съвет #ВСС #Николай Кокинов #Етичната комисия #Ясен Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници