Фъргюсън каза сбогом на "Олд Трафорд", Юнайтед вдигна титлата

Фъргюсън каза сбогом на "Олд Трафорд", Юнайтед вдигна титлата
Фърги каза сбогом на "Олд Трафорд". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сър Алекс Фъргюсън изведе за последен път в кариерата си на "Олд Трафорд" играчите на Манчестър Юнайтед, които надиграха драматично с 2:1 Суонзи, след което се приготвиха за вдигането на 20-ата титла в историята на клуба, предаде БГНЕС.

Фърги бе посрещнат под бурните аплодисменти на феновете и раздаде множество автографи, след като преди броени дни обяви отказването си от футбола след повече от 26 години начело на "червените дяволи".

Шампионските песни и почитта към Фърги и Пол Скоулс, който също се пенсионира след края на сезона, не слязоха от устата на привържениците на домакините. Самият мениджър бе аплодиран и от двата състава на терена преди старта на емоционалния мач. Голямата изненада преди старта на двубоя обаче бе отсъствието на Уейн Рууни дори от групата за двубоя.

Хавиер Ернандес, който бе титуляр, пък нацели гредата още в началото на срещата. Отново мексиканецът бе централна фигура в 39-ата минута, когато се възползва от грешка на Ашли Уилямс, за да открие резултата и да вдигне от мястото му на стадиона сър Алекс за предпоследен път. Мичу развали леко празника на домакините с гол в началото на второто полувреме - негов 18-и през сезона във Висшата лига. Пол Скоулс пък бе сменен от Андерсон по-късно в срещата, печелейки си последните ръкопляскания от феновете на Юнайтед на "Олд Трафорд".

3 минути преди края на редовното време Рио Фърдинанд заби един от редките си голове за домакините, разписвайки се със силен удар от корнер за крайния успех с 2:1. С победата Юнайтед събра 78 точки, с 13 повече от втория Манчестър Сити. В последния кръг тимът гостува на Уест Бромич в последния мач на Фърги като мениджър, след което той ще бъде заменен от Дейвид Мойс.

Билетите за двубоя се продават на рекордно високо цени от няколко хиляди паунда. След крайния съдийски сигнал днес започнаха и празненствата по спечелването на юбилейната 20-а титла в историята на клуба.

#сър Алекс Фъргюсън #"Олд Трафорд" #Манчестър Юнайтед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници