ДПС с жалба за арестуван в Полски Тръмбеш

ДПС с жалба за арестуван в Полски Тръмбеш
Призоваваме компетентните органи незабавно да възстановят нормалния ред на протичане на изборния процес", се посочва още в жалбата на Областния Предизборен щаб на ДПС-Велико Търново. На сн. лидерът на ДПС Лютви Местан
A A+ A++ A

ДПС-Велико Търново е пратило жалба до ЦИК, РИК-Велико Търново, наблюдателите на ОССЕ и ПАСЕ, съобщиха от пресцентъра на движението, цитирани от "Стандарт".

Жалбата е относно полицейска намеса в деня на изборите на територията на община Полски Тръмбеш. Днес към 17.30 ч. общинският председател на Движение за права и свободи и председател на Общински Съвет на Община Полски Тръмбеш Иван Якимов е задържан при масирана акция на ГДБОП на територията на общината.

Якимов е задържан без никакво основание и никакви предявени обвинения, като в същото време се наблюдава масирaно полицейско присъствие в населените места Полски Тръмбеш, по-специално в квартала, населен предимно от етнически роми и етнически турци, както и в селата Раданово и Петко Каравелово.

Присъствието на полицията видимо смущава избирателите и нарушава нормалното протичане на изборния процес. „Считаме този акт за неправомерна намеса на неоторизирани лица в изборния процес и явна демонстрация на полицейска преса над симпатизантите и членовете на ДПС в община Полски Тръмбеш.

Призоваваме компетентните органи незабавно да възстановят нормалния ред на протичане на изборния процес", се посочва още в жалбата на Областния Предизборен щаб на ДПС-Велико Търново.

Говорителят на окръжна прокуратура в старата столица прокурор Катя Лещакова, каза че Якимов не е бил задържан. Освен това днес през целия ден няма нито един задържан във връзка с изборите.

#избори #ДПС #ГДБОП #ЦИК #РИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници