Станишев: Райков излъга, с Борисов са в синхрон

Станишев: Райков излъга, с Борисов са в синхрон
A A+ A++ A

Абсолютно неадекватна и скандална е позицията на служебния премиер Марин Райков по повод вчерашните действия на прокуратурата и откритите 350 хиляди нерегламентирани бюлетини в Костинброд, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Служебното правителство не се справи с основното си задължение. През целия ден днес виждаме масови нарушения, контролиран вот, купуване на гласове и натиск, разкритикува Станишев несправянето на служебния кабинет да гарантира честността на вота.

Абсолютно неадекватна и скандална е реакцията на Райков по повод вчерашните действия на прокуратурата. Министър-председателят дори днес излъга открито, че става дума за технически брак, каза Станишев и припомни, че от прокуратурата опровергаха това и заявиха, че става дума за валидни, макар и незаконни, фалшиви бюлетини. Според Станишев има основание да се смята, че костинбродските бюлетини са само част от заловените бюлетини, а другите са в обръщение.

Всички приказки на бившия премиер са неадекватни и бягане от истината, каза още Станишев. Той заяви, че нито Марин Райков, нито Бойко Борисов са осъдили този заговор срещу демокрацията. "Това издава много неща, както и синхронът между техните изказвания. Ще ми е интересно да разбера каква е сделката между Райков и Борисов, но това ще стане след изборите", заяви още лидерът на БСП. Той съобщи, че в централата са получили много сигнали за това, че в последните часове на изборния ден се готви да влезе масово купения вот, специално от ромските махали.

Деформациите на демокрацията винаги се лекуват с повече демокрация. В случая едно масово гласуване би излекувало изкривения вот и манипулации, които се случват, заяви Пламен Орешарски. Нека гласуваме рационално и не разпиляваме вота, призова Орешарски.

#Сергей Станишев #избори #Бойко Борисов #Марин Райков #Костинброд #бюлетини #печатница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници