Гласуват военните ни в Кабул и Кандахар

Гласуват военните ни в Кабул и Кандахар
326 военнослужещи от състава на българския контингент в Афганистан са заявили намерението си да гласуват за народни представители. Снимка: Минитерство на отбраната
A A+ A++ A

Избирателните секции в Кабул и Кандахар започнаха работа при нормални условия в 5.30 българско време, съобщиха от Министерството на отбраната.

326 военнослужещи от състава на българския контингент в Афганистан са заявили намерението си да гласуват за народни представители.

Освен тях своето право на глас могат да упражнят и всички желаещи военнослужещи от контингента, който е в състав от 422 души.

В избирателните секции, разкрити в българските посолства, ще могат да гласуват още 10 военнослужещи, които участват в операцията на Европейския съюз „Алтея" в Босна и Херцеговина, 11 военнослужещи, участващи в операцията на НАТО в Косово, както и 7 български военни наблюдатели, които участват в мисията на ЕС в Грузия, посочват още от Министерството на отбраната.

Във военните формирования на територията на страната също е създадена необходимата организация военнослужещите, които изпълняват своите професионални задължения днес, 12 май, да упражнят правото си на глас в изборите за народни представители.

Командирите със своя заповед са осигурили на военнослужещите условия за участие в изборите, без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения.

#Кабул #Кандахар #Афганистан #Босна и Херцеговина #НАТО #Косово #ЕС #Грузия #Министерството на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"