По 50 лева за глас в Пловдив

По 50 лева за глас в Пловдив
Хората, които се съгласят да вземат пари, трябва да напишат само трите си имена, ЕГН и номера на секцията, в която са регистрирани да гласуват.. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

По 50 лева на член от семейството се предлагат в схема за купуване на гласове в Пловдив, организирана от една от най-големите политически сили, съобщи „Дарик", позовавайки се на „отлично информиран източник, който е отказал да гласува срещу пари".

Конкретният случай е от село Първенец, но става въпрос за планиран и контролиран процес в деня на вота.

Предложението е свързано с общ бюджет за цялото семейство, като срещу сумата хората, които се съгласят да вземат пари, трябва да напишат само трите си имена, ЕГН и номера на секцията, в която са регистрирани да гласуват.

Схемата е организирана с подставени лица на съответната политическа сила, които се намират пред избирателните секции.

Всеки, който се е съгласил да гласува срещу съответната сума, трябва само да се представи и да каже паролата: "Аз съм симпатизант на ..." и казва името на съответната партия, обясняват избиратели, които категорично са отказали да гласуват по този начин, но предпочитат да останат анонимни, тъй като предложението е било отправено от техни познати, привърженици на партията.

До момента в прокуратурата не са постъпили сигнали за подобна схема.

#Пловдив #купуване на гласове #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници