МВР: Охраната на изборните помещения през нощта протече нормално

МВР: Охраната на изборните помещения през нощта протече нормално
За забавяне на началото на изборния ден за момента се съобщава само в някои секции в Пловдивска област. Засега изборният ден протича нормално. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално, съобщиха от МВР.

Към 7.30 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са били предадени на РИК и СИК.

Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Не са регистрирани груби нарушения на обществения ред, случаи на националистически прояви и екстремистко поведение на лица и групи, които могат да породят конфликти или ескалация на напрежение.

Не са регистрирани нарушения на Изборния кодекс, посочват още от МВР.

В Пловдивска област изборният ден е започнал със закъснение от около 20 минути в някои секции. Това е довело до образуване на опашки от чакащи изнервени граждани, съобщи радио „Фокус".

Нормално е започнал изборният ден във Варна, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Кристиян Богоев, цитиран от БГНЕС.

Избирателите във Варненска област гласуват в 623 секции. Те ще избират между 34 партии и коалиции от партии и един независим кандидат за народен представител, издигнат от инициативен комитет. За 15-те мандата в областта се борят общо 453 кандидати.

В Бургас изборният ден също е започнал нормално, обяви председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Елка Стоянова.

По думите й на много малко места членове на избирателни комисии не са се явили, но те са били заменени с резервните членове. В областта право на глас имат 372 315 души.

Изборният ден в община Казанлък започна спокойно. Всички 87 секции отвориха врати в 07:00 часа, обяви секретарят на Общината Ваня Иванова.

Няма нарушения на изборния процес в Сливенско, обявиха от полицията. В 7.00 часа тази сутрин всички 301 избирателни секции в областта са започнали работа. 351 полицаи ще гарантират реда по време на изборния ден в община Сливен.

Изборният ден в област Смолян започна, всички 270 секции в десетте общини са отворени за гласуване, съобщи председателят на Районна избирателна комисия – Смолян Любомир Сираков, цитиран от радио „Фокус".

#избори #МВР #Варна #Бургас #Пловдив #Смолян #Сливен #Казанлък #РИК #СИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници